Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Havutça, kurultayı değerlendirdi Özgürlük ve demokratik olgunluk”

Havutça, kurultayı değerlendirdi  Özgürlük ve demokratik olgunluk”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin 5-6 Eylül'de gerçekleşen olağanüstü kurultayını değerlendirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, partisinin 5-6 Eylül’de gerçekleşen olağanüstü kurultayını değerlendirdi.
Kurultayda, 740 oy alan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkan seçilirken, oylamaya genel başkan adayı olarak katılan Muharrem İnce’nin ise 415 oy aldığına dikkati çeken Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
“Kurultaydan, sayın Kılıçdaroğlu için çıkan mesaj ve uyarı, ‘Artık mazeret üretilmeyerek, partimizi iktidara getirmelisin’ şeklindedir. Muharrem İnce’ye ise ‘Çalışmalarından memnunuz. Bundan sonra da çalışmanı aynı sorumluluk çizgisi içinde götür’ diyedir. Ancak bu kurultayın en önemli noktalarından biri ise büyük bir demokratik olgunluk içinde geçmesidir. Öyle ki, genel başkan adayı olarak kürsüde konuşan Muharrem İnce’ye en küçük bir şekilde söz atılmaması, saygı ve hoşgörü gösterilmesidir. Böylece bu kurultay, CHP’nin özgürlüklere önem veren, siyasi olgunluğu benimsemiş bir parti olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya koymuştur.”
Kurultayda, partinin ekonomik programıyla ilgili olarak değerlendirmelerin yapılamamasının eksikliğine de değinen Havutça, “Artık kurultay sona erdi. Şimdi el ele vererek, iktidara yürümeliyiz” diye konuştu.
Kurultayda, 60 kişiden oluşan Parti Meclisi’ne(PM) ve 15 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu(YDK) Üyeliği’ne, Balıkesir örgütünden seçilen olmadı. Balıkesir örgütünün PM’ye aday gösterdiği Mehmet Tüm ve YDK’ye aday gösterdiği CHP Manyas İlçe Başkanı İsfendiyar Ülkar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alamayıp, oylamaya muhalif listeden girince kazanamadılar. Hâlen, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 9 kişiden oluşan Grup Yönetim Kurulu Üyesi olarak PM’ye girip, söz hakkı bulunuyor, ancak oy kullanamıyor.

Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı